.Followers.

Simple is Nice

Friday, April 9, 2010

.PTP-TiPu.

like I said in my Older pOst
its a mOnth Of stress
haizzz
sO mUch stress suRrounds me 
Now
lepas Satu prOblem
satu ProBlem lagik MuncUl
penin2
huhu
mula2 prOblem xstay kOlej
then 
Problem terbaru
PTPTN 
ne lagikk
aduii
penatnya nak fikir2 all this craps
if i nOe
jadik mcm ne
i xpinjam the PTPTN 
huhu
macm ni
tapi tghari 
pg infocenter PTPTN kat KL Sentral
nak tnya la apa yg perlu di buat untuk byr balik pembiayaan yg I dah guna utk 
1st semester
then masuk la
no.1076 ne
ader 8 org lagik sebelum turn aku n kwn2 aku yg laen
smpai2 jak turn kami
so aku jela yg betnya sebab kakak nie senang sket kalo bckp style semenanjung
sy agak fasih la
1st impressiOn sy kat kakak tu
"ader org meninggal ke muka masam *gila"
atau
dOrg dah di ajar muka mCm tu kalo ader pelanggan nak dtg
dah la ckp mcm nak marah Org
tnya2
leh x buat tangguhan bayar selepas stady
kakak tu ckp
"xbOle korg kena byr abes juga..seCepat yg mgkin kaLo x tindakan undang2 akan dikenakn"
gila arr
nak byr terus
maner nak korek duit
adOiii
dah la aku pinjam 
rm5000 kot
huhu
Then
tnya lagik pa option laen tak
kakak tu ckp
bOle byr secara separuh atau 4 kali
means byr separuh dulu
then bakinya bOle byr bila2
bapak la
mana aku nak cari duit ne
huhu
Hari yg Cerah kat luar bertukar jadik hujan lebat dgn angin yg kuat
mcm tau2 jak ktorg tgh sedih n stress gila
huhu
sy actually xfaham apa yg kakak tu ckp
so sy telepon lagik
infocenter PTPTN 
cawangan KOta kinabalu
abg ne ckp plak
agak samala dgn kakak tu ckp
tapi aku kurg faham jugala
haizzz
ygt penting kena byr balik gak semua tu sekaligus
huhu
ari ne rncang kuar nak release tension
tapi tmabh tension lagik adalah
entala
byk betul dugaan aku bulan ne
dgn xdpt stay kolej lagik
masalah ne lagik
aduhh
God please Help me
huhu
show me the way i should take
dgn exam dalm 6 hari lagik ne
huhuhu
sgt mgngu 
huhu
k la
need to relax
n fOcus my exam
daa~

4 comments:

Hizami Li said...

ahha.
biasa la tu.
kakitangan yg kerja kat kaunter mmg keji.
tak suka~

Chriz said...

hizami..sagt setuju okkk..huhu

Duke Luce Dell'amore said...

ape masalah u ni sbenarnya?

nape tetiba nk kene bayar sedangkan u xabis study lg?

pinjaman i masa diploma dulu boleh je dpt penangguhan..

kt uitm,i just kene amik surat dr HEP, then dptkn surat pengesahan tamat belajar dr fakulti,then antar kt PTPTN..

cube u try tanya dr pihak faculty u..

Chriz said...

xtau laaa ajim..sgt bingung skg ne..huhu