.Followers.

Simple is Nice

Friday, December 17, 2010

.FB Vs TWEET.

.camat pagi.
.bloggers sekalian.
.fuyoo.
.pagi-pagi lagi suda bikin panas ne samut-samut.
.samut = semut.
.banyak2 tempat lappy aku juga jadi mangsa bha.
.aiyo.
.inda kena picit-picit.
.sorryla k.
.bukan berniat pun cuma sakit hati.
.lalalala.
.OK.
.Proceed.
.hey its weekend !!.
.kunun.
.apa la kamurang buat ne.
.maciam saya juga ka.
.duduk di rumah jak.
.LOL.
.malas mo jalan bha panaskan.
.(alasan selamat).
.ahhahahaa.
.padahal teda kawan mo kuar.
.apa tidak semua kawan pun busy.
.so duduk rumah la.
.check my FB n TWITTER.
.Oh ya KOrg ada Twitter ka.
.yang ada gambar burung biru tuh.
.chumil kan.
.kalo full jak twitter tuh kan kuarla burung-burung biru tuh ckap full.
.hahahaha.
.besala.
.sejak semenjak ne twitter maciam dah makin femes dari FB.
.hahahaha.
.xtaula.
.maybe twitter is more private.
.not so private la coz orang lain yang follow kita boleh tgk apa kita post kan.
.tapi yang bestnya orang len xboleh komen post2 kita.
.macam kat FB orang boleh komen kan.
.so FB its a more open community web.
.saya pun baru saja mula bertwitter ne.
.belum sampai setahun lagik.
.maciam baru 7-8 bulan gitula.
.tu pun sebab ada kawan ajak buat twitter.
.mula-mula blur ne.
.sebab twitter ne pelik sikit.
.dah terbiasa dgn FB kan.
.asal post d FB msti ada org LIKE atau komen kan.
.sekali post d twitter tgula kunun nie.
.kuar la post kita d wall twitter tu.
.tunggu punya tunggu maciam teda apa2 pun.
.hahaha.
.actually xtau apa sebenarnya nak d tunggu.
.besala masih "SAKAI" lagik.
.rupa-rupanya ada button "@mentions" tuh kena click if ada org respond dgn post kita.
.punyala saya berabis ketawa.
.adui.
.banyak ne post tapi xtgk sepa yang respond.
.hahahhaa.
.satu lagik ada orang cakap sepa-sepa ada twitter nie dia ARTIS.
.hahahahha.
.sebab apa?!.
.sebab kebanyakan semua artis di dunia nie ada twitter.
.termasuklah penyanyi no.1 Malaysia Datuk Siti Nurhaliza.
.Memang bestla.
.saya pun follow hampir semua artis yang saya minat.
.so nampakla perkembangan setiap artis tuh.
.dimana dorg pergi dimana dorg makan.
.hampir every hour artis-artis tuh post kat twitter dorg.
.cool kan.
.korg pun bole respond2 dgn artis tuh.
.so agak cool la juga TWITTER ne sebenarnya.
.bagi FB plak.
.memang xboleh dinafikan lagik la kan.
.tgk pencipta FB pun dah kaya-raya sekarang kan.
.Hampir setiap golongan usia sudah mempunyai FB.
.nenek2 dan datuk2 pun ada juga.
.FB is cool in it own way.
.sebab FB connecting people kan.
.OPss curi tag line celcom plak.
.hahahaha.
.tapi entala makin lama FB agak memboringkan.
.Maybe terlalu byk perubahan yg dilakukan yg myebabkan FB semakin susa utk difahami.
.hahaha.
.in my opinion la.
.i think if it much simple.
.it will be more ok.
.not i say that FB upgrade is bad.
.but sometimes simple is better.
.WOoW.
.TER-speaking pulak.
.hahhaha.
.FB skg pun byk hackers suda oh.
.jaga-jaga la FB anda k.
.my fren punya FB pun ada dah kena hack.
.abis semua picha di kidnap.
.so be careful k guys.
.OK guys need to take my LUNCH now.
.hope u all enjoy.
.and.
.Have a blast weekends !!.
.ohya sesapa yang ada TWITTER tuh.
.add la saya k.

P/S : kali ini nak sharing je k. XDEr picha di samplekan.soOrry.

.AkuChriz.

1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

okla, kau Artis la..... sbb ada tweet hehehe